Börek, fırında pişirilen peynir, patates veya kıyma ile doldurulmuş hamurdur. Hamur yumuşaktır ve dolgusu lezzetlidir. Tarifimiz, genellikle kullanılan sığır etinin yerini alan vejetaryen kıyma bazlı olacaktır. Hazırlamayı kolaylaştırmak için hamuru süpermarketten veya bazı marketlerde satın alabilirsiniz.
Tarifin yapilma süresi : 50 dakika Tarifin zorlu : 2 yildiz
8 vejetaryen börek için malzemeler:
- 8 yaprak "Phylo" hamur
- 400 g vejetaryen kiyma
- 2 sogan
- 1 kasik yag
- 1 kasik zeytin yag
- Maydonoz
- 1 yumurta
- 1 çay kasik pul biber
- 1 çay kasik domates salçasi
- Tuz
- Karabiber
Hazirlik etaplari :
Hazirlik süresi : 10 dakika Dinlenme süresi: Pisirme süresi : 40 dakika
Etap 1: Bir tavada soğanları tereyağı ile kavurun, ardından vejetaryen kıymayı ekleyin.
Etap 2: Tuz ve karabiber, kırmızı biber ve salçayı ekleyin. Yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın.
Etap 3: Kıyılmış maydanozu ekleyin ve içini soğumaya bırakın.
Etap 4: Hamur yapraklarının üzerine yağ sürün ve dolguyu ortasına yerleştirin ve hamurun kenarlarını ortaya doğru katlayın.
Etap 5: Böreği bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurta sürün. Susam tohumlarını ekleyin.
Etap 6: Börek altın sarısı olana kadar tabağı 180 ° C'de 30 dakika fırına koyun.
Tavsiyelerimiz :
Börek sıcak veya soğuk olarak yenebilir. Bunları hava geçirmez bir kutuda birkaç gün saklayabilirsiniz.
Comentarios